ИНФО


Изцяло дигитализирано образование?

Какво: Дебат Срещите на бъдещето с Ален Тийе

Кога: 11 януари (понеделник) 2016, 18.30-20 ч.

Къде: Френски културен институт, вход свободен, превод

Ален Тийе, ръководител на отдел във френското министерство на образованието, и Светлин Наков, генерален директтор на Software University, ще обсъдят мястото на цифровизацията в образованието и темата за изграждане на Цифровото училище – не само технологичен, но също политически и социално значим проект в областта на образованието

„Срещите на бъдещето“ е поредица от дебати, организирани от Френския институт, които ще засегнат предизвикателствата на нашето време, представени по общодостъпен начин от водещи учени.

Срещите на бъдещето се фокусират върху настоящите и бъдещите промени, които стават със света и обществата ни, и ще търсят отговори за новите предизвикателства, пред които се изправяме, с акцент върху иновациите, технологичния прогрес и обещаващия успех на научноизследователската дейност, които биха могли да допринесат за по-добрия живот на обществата ни, или пък обратно – да ни отчуждят.

Ален Тийе е преподавател и експерт в областта на цифровизацията в образованието. Той е ръководител на Департамента по развитие и разпространение на цифровите ресурси към Дирекцията по цифровизация в образованието във френското Минситерство на националното образование, на висшето образование и на науката.

От 10.30 до 11ч. в предаването „Хоризонт до обед“, БНР Ален Тийе и Светлин Наков ще дебатират по същата тема с журналистката Ирина Недева.

 

 

 

 

 

 


Публикувано на: 07.01.2016 г.