ПРЕДСТОЯЩО


Хироши Амано - Нобелов лауреат за 2014, гост-лектор на семинара „Наука, технологии и иновации за общество на бъдещето“

Кога: 13 април (четвъртък) 2017, 9.30 ч.

Къде: СУ “Св. Кл. Охридски“, Аула

Какво: Българо-японски научен семинар на тема „Наука, технологии и иновации за общество на бъдещето“

д-р Хироши Амано носител на Нобелова награда за физика през 2014 г. - официален гост-лектор, от университета в Нагоя. Тема: За ролята на сините светодиоди (LED светлини) и електрониката на бъдещето за изграждане на устойчиво общество.

Семинара ще открият министърът на образованието и науката проф. Николай Денков и посланикът на Япония в България Н.Пр. Шиничи Яманака. Форумът е организиран съвместно от МОН и посолството на Япония.

Участие във форума ще вземат още председателят на Японската агенция за наука и технологии (JST) д-р Мичинари Хамагучи и представителят на компания „Токайски медицински продукти“ г-н Нобумаса Цуцуй. Заместник-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов ще представи състоянието на българската наука и резултатите на учените ни в последните години.

Целта на събитието е да се осъществят контакти между български и японски научни институции и университети, да се идентифицират приоритети за развиване на двустранно сътрудничество в различни области на науката, иновациите и технологиите.

Регистрация за участие в семинара може да се направи на адрес:

http://horizon2020.mon.bg/?go=page&pageId=271.

Срокът е до 10 април 2017 г.

 

 

 

 


Публикувано на: 06.04.2017 г.