ИНФО


„Майсторски класове за будители“

„Майсторски класове за будители“

заключителен форум

 

Кога: 29 октомври 2015 г., начален час - 9 ч.

Къде: СУ „Св. Кл. Охридски“, Аула

Програма: 9 ч., Аула - панелна дискусия „Будителството: в ретроспектива и перспектива”

Участници: проф. д-р Пламен Митев, проф. дин Христо Матанов - Историческия факултет на СУ; проф. дфн Пламен Макариев - Философския факултет на СУ; проф. дин  Цветана Кьосева - Националния исторически музей; проф. д-р Ренета Божанкова - Факултет по славянски филологии на СУ; доц. д-р Радка Василева - Факултет по педагогика на СУ; доц. д-р Георги Лозанов - Факултет по журналистика и масова комуникация на и председател на СЕМ; Анна Калинова - „Трансформатори”; Теодор Василев - Народно читалище „Бъдеще сега”.

11.30 ч., Аула - официална церемония за връчване на новоучредената награда на Столична община „Будител на годината София 2015” и сертификати за изключителен принос и активно участие в инициативата

14 ч., Конферентна зала в Ректората - дискусия за представяне на добри образователни практики с участието на учители-новатори и представители на неправителствени организации.  

Проектът „Майсторски класове за будители” стартира през 2015 г. с частичното финансиране на Университетския фонд „Научни изследвания” с цел да съдейства за популяризиране на високи постижения в областта на науката, културата и образованието, изиграли ролята на мащабни обществени стимули за развитие и прогрес на представителите на различни поколения и общности. Основните дейности по проекта са свързани с привличането на външни партньори, които със своите текущи събития да станат част от националната инициатива „Майсторски класове за будители” и нейния годишен календар (www.ciino.eu). Благодарение на положителния отзвук  проектът е подкрепен активно от над 100 организации и дейци в различни сфери на духовността. Сред тях е и Столична община, която по този повод учреди специална награда „Будител на годината София 2015”.

 

 


Публикувано на: 27.10.2015 г.